Verden nærmer sig Hernings feriemesse

Messen rundede i går udstiller nr. 1.000. Den har i år bl.a. otte charterbureauer, Tyskland har største stand, Ryanair er med hos Billund Lufthavn, der er venteliste på at holde rejseforedrag – og entrepriserne er hævet.

”Vi rundede i dag udstiller nr. 1.000, lige nu har vi 1.002 – og vi skal nok nå de ca. 1.070, vi havde sidste år,” sagde chef for feriemessen i Herning, Anders Ladefoged Mortensen, torsdag til standby.dk – messen begynder om to uger, 22. februar.

”Det går fremragende med de sidste tilmeldinger. Der er også stor interesse fra udstillerne om at holde rejseforedrag. Lige nu har vi 100 – og venteliste fra flere firmaer, der gerne vil fortælle om f.eks. typisk eksotiske rejser. Ved sidste års messe havde disse foredrag ca. 4.500 tilhørere, så interessen er der,” siger Anders Ladefoged Mortensen.

Opbygningen af de store områder på Nordens største feriemesse er i gang. Således er f.eks. det store område i Danmarks-hallen med et udsnit af Gudenådalen i fuld gang. ”Ellers bliver standene for alvor opført fra slutningen af næste uge,” siger Anders Ladefoged og tilføjer, at årets messe har besøg fra ca. 30 lande. I år er Seychellerne og Guadeloupe med for første gang.

Ferie-messen har de seneste to år haft over 66.000 besøgende.

De tre største stande på feriemessen er den tyske, norske og Bravo Tours. I alt er otte charterrejsebureauer med – bl.a. Atlantis, Detur, der meldte afbud sidste år, Falk Lauritsen Rejser (ejet af Kuoni, der også har Apollo Rejser), Primo Tours, Spies og Star Tour.

Også flere flyselskaber er med. Mange kan mødes på Billund Lufthavns stand. Bl.a. Icelandair, Skyteam-fætrene Air France, Delta Air Lines og KLM, samt Ryanair og danske Sun-Air. Delta & co. er også med på USA-området ved feriemessen.

I øvrigt har feriemessen i år ændret sine priser – det er blevet 10 kr. dyrere for voksne; ”Den første prisstigning i 5-6 år,” siger Anders Ladefoged Mortensen.

Voksne skal nu betale 100 kr., mens prisen for børn (op til 12 år) er 10 kr. Samtidig er diverse kombipakker – f.eks. to voksne og to børn – afskaffet. ”Vi havde problemer med f.eks. familier der havde tre børn, eller en enlig der kom med to børn osv.,” siger messechefen.

Seniorer – over 60 år – betaler 50 kr.; alene på fredagen sidste år var der 12.000 seniorer som mange rejseudbydere er interesseret i, da ”det grå guld” ofte har penge til dyre rejser.

Det er 16. feriemesse i Messecenter Herning – messen er opdelt i fem hovedområder: Udland, Danmark (årets partnerland), Camping, Golf og Udeliv.

På feriemessen er der fire prisoverrækkelser: Danish Coach Award, Danish Tourism Attraction samt Danske Rejsejournalisters uddeling af årets Havfruepris og Årets Rejsejournalist.

Danish Coach Award er stiftet af Danske Busvognmænd i samarbejde med Dansk Rejsebureau Forening og Tysk Turistinformation.

Danish Tourism Attraction Award er en ny pris til dansk turisme. Her uddeles priser til virksomheder og organisationer, der sælger deres seværdighed bedst over for gæsterne. Initiativtager til prisen er bl.a. VisitDenmark, Small Danish Hotels og Ferie For Alle.

Ferie for Alle i Messecenter Herning er åben fredag den 22. og lørdag den 23. februar fra klokken 10-18 og søndag den 24. fra klokken 10-17.

Læs mere på ferieforalle.dk