Sådan kommer det nye hotel med skiramperne fra værelserne mod terrænet til at se ud. Illustration: Bjarke Ingels Group.

Nyt luksushotel får direkte adgang til skibakker

Tegnet af en berømt dansk arkitekt åbner et noget specielt luksushotel i Schweiz i 2020 – fra de blot 50 suiter kan gæsterne via ramper stå på ski næsten direkte fra værelset til skiområdet.

Ramperne fra terrasserne på det nye hotel strækker sig som en skiløjpe fra hotellets øverste etage og ned til selve skiterrænet. Ideen er, at gæsten blot går ud på tagterrassen foran sit værelse, spænder skiene på og suser afsted.

Hotellet hedder Audemars Piguet Hôtel des Horlogers og er tegnet af den verdensberømte danske arkitekt Bjarke Ingels.

Det ligger i dalen Vallée de Joux i det vestlige Schweiz, cirka 50 kilometer nord for Geneve. Hotellet er opkaldt efter den også verdensberømte schweiziske urmager Audemars Piguet, der stammer fra området, og tæt på hotellet er et museum om Piguet-urene – også tegnet af Bjarke Ingels Group, BIG.

BIG-partner Daniel Sundlin siger til CNN Travel, at arkitektfirmaets tanker med hotellets tag og muligheden for at stå på ski direkte fra terrasserne ved værelserne og ned til selve skiterrænet skal symbolisere forbindelsen mellem mennesket og naturen samt mellem de lokale indbyggere og de besøgende gæster fra resten af verden. Om sommeren, når der ikke er sne på hotellet, fungerer ramperne også som nedgang til terrænet.

Også konferencecenter
Hotellet får udover sine 50 værelser og suiter også to restauranter, en bar, et spa og et mindre konferencecenter.

“Ganske tidlig i processen, da vi begyndte at arbejde med udformningen af hotellet og så mulighederne for at forbinde bygningen med en direkte adgang til naturen, blev vi optaget af ideen med at gøre terrasserne sammenhængende, så hele forløbet fra hvert værelse blev én lang passage – dette kunne vi blandt andet gøre fordi selve hotelbygningen nærmest ligger midt i skiterrænet,” siger Daniel Sundlin og tilføjer:

”Audemars Piguet har ønsket et hotel der mere minder om et gæstgiveri end et traditionelt hotel. Og at kunne stå på ski direkte fra ens hotelværelse og ud i terrænet vil give gæsterne en mere sammenhængende oplevelse.”

Relaterede artikler:

Bedre lys på svenske skidestinationer

Østrig tiltrækker stadig flere danske skiturister

Hotel lander højtflyvende attraktioner