Multiarena giver mange nye jobs

royal arena multiarena ørestad 1TURISME: Om to år åbner Royal Arena i Ørestad med plads til 15.000 gæster. Arenaen til ca. en milliard kr. får en fast lille stab, men skal til hvert af de forventede 100 årlige arrangementer bruge ca. 400 deltidsansatte.

”Royal Arena får en kernestab på ca. 20 ansatte, men skal til hvert arrangement bruge 3-400 deltidsansatte,” siger adm. direktør Dan Hammer fra Danish Venue Enterprise, der skal drive den 36.000 m2 store arena, til standby.dk og tilføjer:

”Parken vil stadig være størst med 50.000 tilskuere, men Royal Arena kan tiltrække kunstnere når de skal på turne på mindre spillesteder. Royal Arena er tæt på lufthavnen og bygges skråt over for Crowne Plaza-hotellet.”

Royal Arena i Ørestad bygges af Realdania og Københavns Kommune. Baggrunden er, at København i mange år har manglet facilitet som Royal Arena til at tiltrække kulturelle og sportslige begivenheder. Samtidig er København én af de få storbyer i Europa uden en sådan arena.

Med Royal Arena kommer København på niveau med Hamborg, Berlin og Stockholm. Royal Arena kan anvendes til begivenheder inden for kultur, musik og sport. Det gælder bl.a. koncerter, håndbold, cirkus, men også f.eks. ishockey, svømning og badminton.

Læs mere om Royal Arena på: Copenhagen-arena.dk