The Three Cities er en af de kendteste turistattraktioner på Malta. Foto: Malta Tourism Authority.

Malta satte atter turistrekord

Med 2,6 millioner turister fra det meste af verden – en stigning på over 14 procent sammenlignet med 2017 – satte østaten i Middelhavet sidste år ny turistrekord.

Der var sidste år 128.320 nordiske ankomster – det næsthøjeste antal nogensinde – til Malta; fra Danmark har Norwegian og SAS sæsonruter til Malta fra København, mens Ryanair i højsæsonen flyver fra Billund.

Klik for stort format. Ifølge Malta Tourism Authority har Middelhavsøen de seneste år haft større stigninger i antal besøgende i perioden januar-juni end i højsæsonen i juli-september. Foto: Malta Tourism Authority.

I alt tiltrak Malta sidste år 2,6 millioner besøgende fra hele verden og oplevede dermed endnu et rekordår.

Ifølge landets turistråd, Malta Tourism Authority, skyldes den positive udvikling især stigende interesse for at besøge Malta udenfor højsæsonen. Her er priserne billigere på for eksempel hoteller ligesom der er mindre trængsel fra andre turister.

Maltas turistråd glæder sig blandt andet over, at trods en meget lang hedebølge under den skandinaviske sommer sidste år, så blev Middelhavsøen alligevel besøgt af 128.320 rejsende fra Danmark, Norge, Sverige og Finland sidste år, det næsthøjeste tal nogensinde. Tallet for sidste år af nordiske besøgende var dog en nedgang fra de 135.237 nordiske ankomster i 2017.

Brugte 885 millioner kroner på Malta
De nordiske besøgende i Malta havde i alt 941.335 overnatninger på destinationen og brugte sammenlagt lidt over 118 millioner euro, cirka 885 millioner danske kroner, oplyser Malta Tourism Authority.

Samlet havde de knap 2,6 millioner udenlandske besøgende på Malta sidste år i alt 18,6 millioner overnatninger – en stigning på 12,5 procent i forhold til året før. Samtidig estimerer turistrådet, at de besøgende tilsammen har brugt 2,1 milliarder euro på destinationen gennem hele sidste år – en stigning på otte procent sammenlignet med 2017.

Ifølge Malta Tourism Authority er Malta ikke et sæsonbetonet rejsemål, men kan besøges året rundt. Faktisk har der de seneste år været større stigning i antal besøgende i perioden januar-juni end i højsæsonen i juli-september.

Vil være mere kendt
For at blive endnu mere kendt i konkurrencen om turisterne fik turistmyndighederne fra østaten i Middelhavet sidste efterår kontrakt med PR- og repræsentationsbureauet Related fra Aarhus som ny nordisk repræsentant med ansvar for turistrådets aktiviteter på det nordiske marked.

Henrik Koch, direktør i Related, oplyste, at Related har fået en treårig aftale med Malta Tourism Authority og at Hanna Johansson fra Related blandt andet er ansvarlig for relationerne til de nordiske rejsearrangører.

Relaterede artikler:

Malta skal have vist flaget i Norden

Overvejer salg af Spies’ flyselskab

Største år for nye krydstogtskibe