Icelandairs nye specialøl 737 Transatlantic IPA. PR-foto.

Icelandair serverer særlig øl

Det islandske flyselskab er kommet med på moden med at tilbyde special fremstillet øl, der skulle smage bedre i de højere luftlag.

For at markere at Icelandair er i gang med at introducere sine 16 nye Boeing 737 MAX 8, er det store islandske flyselskab netop begyndt at servere en særlig øl og muligvis også særlig vand ombord. Drikkevarerne kan dog også fås i Icelandairs business class-lounge i Keflavik, Islands hovedlufthav.

Den specielle øl hedder 737 Transatlantic IPA, mens mineralvanden blot lyder navnet Sky. IPA er i denne forbindelse en forkortelse for øltypen, Indian (indisk) Pale Ale. Vandet i dåsen med Sky-vandet er islandsk kildevand, der serveres gratis under flyvningerne.

Icelandairs 737 IPA øl serveres gratis på dets Saga business class og mod betaling på economy på selskabets transatlantiske ruter mellem Island og Nordamerika; Icelandair er på vej mod 25 nordamerikanske destinationer, primært i USA, men også til naboerne i nord, Canada.

Specialøllen 737 IPA er opkaldt efter Icelandairs nye flytype, der supplerer de eksisterende Boeing B757 og B767. Alkoholprocenten i den nye ø er meget passende på 7,37.

Humle fra Nordamerika, malt fra Europa
Humlen i øllen stammer fra den nordamerikanske Pacific Northwest region, som grænser op til Stillehavet, hvor Boeing-flyene primært samles ved Seattle i delstaten Washington. Malten i den nye flyvende øl kommer fra Europa, og selve øllet brygges på Boyne Brewhouse i Irland.

Ifølge Icelandair skulle smagen på øllen er være ganske anderledes i luften end på jorden.

Vil sælge sine hoteller
For i øvrigt at øge fokus på sin kerneforretning, luftfart, og den skærpede konkurrence mod islandske Wow Air og de mange udenlandske flyselskaber med ruter til Island, vil Icelandair Group sælge hovedparten af aktierne i Icelandair Hotels. Gruppen har i alt 13 hoteller med lige under 2.000 værelser i Island.

Alene i år forventer Islands hovedlufthavn, Keflavik, 10,4 millioner passagerer, en stigning på 18 procent i forhold til sidste år. I alt har op mod 30 flyselskaber fra primært Europa og USA i år ruter til Island fra lige over 100 destinationer, alene Icelandair og Wow Air har næsten halvdelen af disse.

Relaterede artikler:

Island ser første fald i antal udenlandske turister

Lufthavn importerer mange passagerer til langruter

Særlig øl til First og business class