Petter Stordalen er på vej med to hoteller i København, begge åbner næste år til en samlet pris på 2,5 milliarder kroner. Foto for Nordic Choice Hotels: Oliver Knauer.

Hotelkonger i talkrig

Petter Stordalen og Nordic Choice Hotels investerer milliarder i nye hotelprojekter i København – det får Allan Agerholm, direktør for BC Hospitality Group, til at advare mod ”usund konkurrence.”

Norske Petter Stordalen og hans Nordic Choice Hotels investerer i disse år 2,5 milliarder kroner i to nye hotelprojekter i København med samlet tæt på 1.000 værelser.

Der bruges en milliard kroner på Comfort Hotel Copenhagen Airport med 604 værelser der åbner i september 2020, og 1,5 milliarder kroner på Villa Copenhagen, Københavns næste luksushotel, i det tidligere centralposthus ved Hovedbanegården. Villa Copenhagen står allerede klar til at åbne i foråret 2020 med 390 værelser. Petter Stordalen har oplyst begge milliardtal til STANDBY.dk

Men Petter Stordalen og Nordic Choice har en dårlig økonomi i Danmark, skrev dagbladet Børsen tidligere på ugen. Ifølge de seneste regnskabstal har Petter Stordalen i sin opbygning af et dansk hotelimperium foreløbig tabt 150 millioner kroner. Alene Comfort Hotel har på fire år tabt 72 millioner kroner, mens Clarion Hotel i Københavns Lufthavn (det tidligere Hilton Copenhagen Airport) havde et minus på 27 millioner kroner i 2017.

Klik for stort format. Allan Agerholm, koncernchef for BC Hospitality Group med foreløbig tre store hoteller i København, advarer mod økonomien hos Nordic Choice Hotels i Danmark. Foto: Michael Stub.

Den udvikling har fået Allan L. Agerholm, koncernchef hos BC (Bella Center) Hospitality Group, der foreløbig har tre hoteller i København, til at advare om, at det kan gå som i 2011, da Stordalen trak sig ud af Danmark efter at have tabt en milliarder kroner.

BCHG  har udover blandt andet Bella Center også driften af tre store københavnske hoteller med samlet 1.584 værelser – 5-stjernede Copenhagen Marriott samt de 4-stjernede AC Hotel Bella Sky Copenhagen og Crowne Plaza Copenhagen Towers. I 2021 forventer BCHG at være klar med yderligere næsten 400 værelser i København på et kommende Hilton-hotel.

”Løse damer”
Allan Agerholm siger, ifølge et sammendrag hos Ejendomswatch.dk af to Børsen-artikler denne uge om emnet:

“Usund konkurrence er jo altid en form for gift. Det skaber nogle markedsdynamikker, der ikke er markedskonforme, når en stor operatør kan underbyde markedet. Det er en usund situation,” siger Allan Agerholm til avisen og tilføjer, at Peter Stordalen må selv om, om han bruger sine penge på “biler, løse damer eller underskudsgivende hoteller.”

Agerholm taler mod bedre vidende
Den norske hotelmilliardær Petter Stordalen afviser at der er et konkurrenceproblem og forklarer de store underskud på driften af hans danske hoteller med, at hans ejendomsselskaber har overskud.

“Allan Agerholm taler mod bedre vidende, når han beskylder os for prisdumping. Når vi øger belægningen og prisen med fem procent i gennemsnit på vores hoteller, mens markedet står stille, så er det en vigtig bekræftelse på, at vi skaber hotelprodukter, der appellerer til de målgrupper, vi forsøger at nå,” siger Petter Stordalen til avisen.

Stordalen medgiver, at hans danske hoteller de seneste fire år har genereret et underskud på 150 millioner kroner, men gør opmærksom på, at hans hoteller har klaret sig bedre end gennemsnittet på en række nøgletal. Stordalens familiekoncern ejer selv hotellernes bygninger og har oprettet ejendomsselskaber for hvert hotel, og her går det godt.

Ejendomsselskabet for Hotel Skt. Petri har tocifrede overskud i de seneste fire år, mens Ejendomsselskabet Sagahus A/S, der huser Comfort Hotel Vesterbro, også genererer overskud, skriver Børsen.

Relaterede artikler:

Luksushotel til milliardbeløb skal hedde Villa Copenhagen

Københavns nye Hilton-hotel forsinket

Bella Center klar til stor udvidelse