Rasmus Borup Dahl er fra i morgen, 1. februar, køreklar som ny ansvarlig for internationalt leisuresalg hos Europcar, Danmarks største biludlejningsfirma. Privatfoto.

Europcar ansætter kendt profil til leisuresalg

Danmarks største biludlejer, Europcar, har fra 1. februar Rasmus Borup Dahl som chef for internationalt leisuresalg.

43-årige Rasmus Borup Dahl begynder i morgen, fredag den 1. februar, hos Europcar i Danmark med titel af Head of International Leisure Sales.

Han kendes i rejsebranchen fra ikke mindst sine over ti år hos Hertz Biludlejning – men er også kendt i blandt andet erhvervsrejsebureauerne.

Rasmus Borup Dahl, der stammer fra Helsingør, er udlært i det daværende erhvervsrejsebureau Bennett BTI, der i dag er en del af HRG. Han fortsatte hos også daværende TQ3, som siden blev til erhvervsrejsebureauet BCD Travel. Herefter fulgte over ti år hos Hertz Biludlejning i Danmark og med ansvar for Norden, hvor han endte som ansvarlig for leisure-salget.

Det blev til et års tid med base i New York hos Agoda.com fra Priceline Group, der blandt andet også har mastodonten Booking.com – i tiden i USA blev Rasmus Borup Dahl i øvrigt gift, og da hustruen efterfølgende fik job i Spanien, rejste han med tilbage til Europa.

Her fik han job som salgsdirektør for brokeren Flexible Autos, der gerne ville ind på blandt andet det nordiske marked. Brokers som Flexible tilbyder for eksempel at udleje overskudskapacitet via B2B for biludlejningsselskaber med egne køretøjer som Avis, Europcar og Hertz.

Kontakt fra gammel bekendt
”Et af de biludlejningsfirmaer, Flexible samarbejder med er Europcar. Og fra min tid hos Hertz kender jeg Philip Schack (COO hos Europcar i Danmark, red). Philip kontaktede mig og spurgte om jeg ville arbejde for ham i Europcar,” siger Rasmus Borup Dahl og fortsætter:

”Jeg havde haft fire rigtig gode år hos Flexible, men også savnet at være i en god dansk organisation. I mit nye job rapporterer til Philip og står for indkommende leisure fra udlandet til Europcar i Danmark. Her skal jeg blandt andet samarbejde med brokers, rejsebureauer, OTA’er og så videre.”

Europcar størst i Danmark
Europcar/Østergaard Biler har cirka en tredjedel af det danske marked for biludlejning; Avis Budget, Enterprise, Hertz og Sixt har samlet ligeledes en tredjedel, resten er hos lokale biludlejere i Danmark.

I højsæsonen har Europcar i Danmark omkring 8.000 udlejningsbiler, varevogne med mere på omkring 40 udlejningsstationer og omsætter på årsbasis for cirka en halv milliard kroner på det danske marked.

Indtil 2017 år var Europcar Danmark ejet af milliardæren Karsten Ree, der efter knap fire års ejerskab solgte til den franske Europcar International-koncern. Selve Europcar International udlejer over 300.000 biler i mere end 140 lande.

Relaterede artikler:

Ny salgsdirektør klar bag rattet

Kendt biludlejningschef har fået nyt topjob

Hertz klar med ny salgschef i Danmark