Endelig kommer multiarenaen i København

Konkurrenterne i andre skandinaviske byer har en. Det gælder Stockholm, Helsingfors og Malmø. Jylland har en – og nu får København efter 12 års venten endelig også en.

En multiarena til de helt store sportsarrangementer. Den placeres i Ørestaden, ikke langt fra Crowne Plaza og forventes at stå færdig i 2015. Klar til at få verdensmesterskaberne i ishockey lige efter, hvis de danske ønsker går igennem på kongressen i maj i Stockholm.

Projektet realiseres ved at Københavns Kommune og Realdania hver indskyder 325 mio. kr. Hallen opføres på en grund ejet af By & Havn, hvor tidligere overborgmester Jens Kramer Mikkelsen regerer.
Han sagde ved Bella Sky Hotels indvielsen i maj til takeoff, dk: ”Du kan godt begynde at tro på sagen. Jeg tror hallen står færdig i 2015.”

Det ser nu ud til, at han får ret. Hvor meget den endelige byggesum er, og hvor stor hallen ender med at blive vides ikke bestemt. Skal man matche Herning, skal man op på ca. 10.000 tilskuere, men den bliver nok noget større i København. Måske plads til 13.000 til 15.000 tilskuere. Endelig byggesum i det ny projekt er heller ikke offentliggjort, men ligger nok et sted med 1,2 og 1,5 mia. kr.

I dagens Berlingske er det ren fryd med en række kommentarer. ”Jeg er meget tilfreds, men der har sandt for dyden også været mange bump på vejen til, hvor vi står nu,” siger overborgmester Frank Jensen.
”Det er mit håb, at vi som hovedstad kan sende et signal til store bands, musikarrangører og sportsbegivenheder, at det skal ske i Copenhagen Arena, ” siger kulturborgmester Pia Allerslev.
”Jeg er en utrolig glad mand. Det er vigtigt for københavnerne, fordi den vil skabe flere jobs i oplevelsesøkonomien. Det er hvad København skal lave af – oplevelser og viden, ” siger adm. direktør Lars Bernhard Jørgensen, Wonderful Copenhagen.

Formand for Dansk idræts forbund Niels Nygaard er i samme båd. ”Det betyder langt bedre muligheder for, at vi kan få de helt store begivenheder til København for eksempel håndbold, ishockey og tennis.”

 

Skrevet af Ejvind Olesen