Dansk hotel sætter gæsterekord

”Vores belægningsprocent kom sidste måned pænt over 80 pct. med mere end 17.000 gæster, vores hidtil højeste antal. Dermed overgik vi august sidste år med over 14.000 overnattende gæster, mens vi i juni i år havde vores tredjebedste måned med næsten 14.000 gæster.”

 

Det siger Allan Agerholm, adm. direktør for 4-stjernede Crowne Plaza-hotel i Ørestad med 364 værelser, til takeoff.dk – hotellet åbnede i efteråret 2009.

 

Allan Agerholm tilføjer: ”Indtil videre har vi i år set en omsætningsfremgang på knap 75 pct. i forhold til samme periode sidste år. Her i sommerperioden har specielt vores familieværelser – med mellemdør mellem to værelse – været meget populære. Har får en familie på op til fem personer næsten 60m2 for nogle få hundrede kroner mere end et standard deluxe-værelse koster.”

 

I øvrigt offentliggjorde Horesta forleden de officielle overnatningstal for juni for danske hoteller og feriecentre. Antallet af overnatninger nåede 1,6 mio., en vækst på 14 pct. sammenholdt med juni sidste år.

 

”Juni-tallene bekræftede, at også omsætningen pr. værelse bevægede sig i den rigtige retning,” siger Horesta-formand, Jens Zimmer Christensen.

 

Fremgangen i antallet af overnatninger i juni blev især båret af udenlandske turister med vækst på 19 pct., mens danske overnatninger voksede ni pct. Blandt de udenlandske turister var det især svenskerne, som efter flere års tilbageholdenhed igen søgte mod Danmark. Antallet af svenske overnatninger på danske hoteller og feriecentre steg 30 pct. fra juni i fjor til juni i år.

 

”Den svenske fremgang skyldes især udviklingen i den svenske valutakurs. Men vi har set to-cifrede vækstrater på stort set alle vores store markeder,” siger Jens Zimmer.

 

Mens antallet af individuelle ferieturister steg 18 pct. og antallet af feriegruppe-turister 21 pct., var stigningen i forretningsturister 6 pct., et positivt signal, noterer Horesta-formanden:

”Erhvervsrejsende har det højeste døgnforbrug. I en tid med stor usikkerhed om udviklingen i den danske og globale økonomi er det positivt, at vi i alle måneder i 2011 har set vækst i efterspørgslen.”

 

Skrevet af Henrik Baumgarten