Atter efterspørgsel på USA

Der er atter gang i salget af rejser til USA, den melding kommer fra en række store aktører i den skandinaviske rejsebranche og forklares med faldende dollarkurs, mindre frygt for terror, afslutningen på krigen i Irak samt gode priskampagner fra ruteflyselskaber som SAS, British Airways, KLM og Finnair.”Siden juni har trenden været markant,” siger Tommy Swanson fra svenske USA-specialist. ”Vi har haft en 50% forøgelse hver måned sammenlignet med de samme måneder i fjor. Men tallene var også meget lave i fjor – på et normalt år har vi ca. 11.000 gæster til USA, i fjor var det blot 3.800,” siger han.Efterspørgselen kommer også via charter. MyTravel og Fritidsresor indsætter nu fælles charterfly med 360 pladser til Florida hver uge fra Stockholm via Oslo frem til juni. Dermed tredobler svenske Fritidsresor sit Florida-program.
”Det går strålende,” siger Elisabet Lanz, indkøbs- og produktchef på rejsebureauet Prisma. Også her begyndte stigningen i salget af USA-rejser før sommeren. ”Vi sælger primært New York, Californien, Arizona og Las Vegas. Prisma forventer i år 20% flere rejsende til USA,” siger hun.
På Trivselresor, en af Sveriges største arrangører af pakkerejser med rutefly til USA er salget steget 45% siden sommer. ”Men over en 5-årig periode er antallet af rejser til USA sammenlagt faldet 25%,” siger Christian Clements.Den norske turoperatør FlyAway Tours, der kun laver rejser til USA, har også gode nyheder. Marketing & Production Manager Lasse Hjorthen, der i februar i år var i Take Off-Stolen som en af tre USA-eksperter, siger:
”USA-trafikken er steget markant pga. flyselskabernes kampagnepriser. Vi har netop udsendt vort nye katalog til rejsebureauerne. Blandt de nye produkter er Fly & Drives samt guidede rundrejser – og golfprogrammet, som vi i Norge har med Icelandair og Avis, forlænger vi sæsonen for.”I øvrigt flytter FlyAway ved årsskiftet fra Fr. Nansens Plads ved Rådhuset i Oslo nogle hundrede meter væk til 400 kvadratmeter nye lokaler på Øvre Vollgt. 7.

Skrevet af