Grundlæggerne af danske Gaest.com, der netop er blevet solgt til Airbnb.com, er fra venstre Chris Sørensen, Christian Schwarz Lausten, Jonas Grau og Anders Boelskifte Mogensen. Foto: Gaest.com

Amerikansk gigant køber danske Gaest.com

Airbnb, verdens største udlejer af private boliger, har for ukendt millionbeløb købt danske Gaest.com, der foreløbig formidler over 3.000 mødelokaler på 16 markeder.

Den danske MICE-branche har fået mindst fire nye millionærer, nemlig stifterne og ejerne af danske Gaest.com – firmaet er netop blevet købt af selveste Airbnb.com

Siden Gaest.com åbnede i Aarhus i oktober 2015, har firmaet i nærmest alle sine pressemeddelelser skrevet, at det var åbnet ”med filosofien om at gøre for mødelokaler, hvad Airbnb har gjort for overnatningssteder.”

Og det budskab har Airbnb åbenbart opfanget og nu reageret på ved at købe Gaest.com for et ikke oplyst beløb, der må formodes at være i millionklassen.

Gaest.com formidler udlejning af mødelokaler i alle størrelser; princippet er blandt andet, at firmaer ikke nødvendigvis behøver have store og små mødelokaler, hvis de ikke bruges hyppigt, men koster penge i husleje. I stedet der lejes mødelokaler via Gaest.com

Gaest.com er stadig i en slags opstartsfase med millionunderskud, men med ejere og investorer, der tror på ideen. Sidste år havde Gaest.com et underskud på syv millioner kroner, det var otte millioner kroner i minus i 2017, viser de seneste offentliggjorte regnskaber, oplyser rejsebrancheanalytiker Ole Egholm til STANDBY.dk

”Vi er ydmyge, beærede og stolte”
I en besked skriver medgrundlægger af og koncernchef for Gaest.com, Anders Boelskifte Mogensen blandt andet: ”Vi er er begejstrede for at dele denne nyhed med jer, at Gaest.com er gået sammen med Airbnb. Som I kan forestille jer, er vi ydmyge, beærede og meget stolte over at komme med i Airbnb-familien.

For tre år siden satte mine medgrundlæggere af Gaest.com ud på en rejse for at gøre det nemmere at overskue, opdage og booke unikke lokaler til at arbejde, leve og lege i. Ved at gå sammen med en af verdens mest fremadtænkende koncerner (Airbnb, red) og kombinere vores ressourcer, tager vi et drastisk skridt for at hjælpe alle virksomheder med at finde unikke lokaler til at holde møder og events,” hedder det fra Anders Boelskifte Mogensen.

Ejerne af Gaest.com fortsætter i virksomheden efter den er købt af Airbnb. Airbnb oplyser, at Gaest.com “indtil videre” vil fortsætte med at operere på sin egen platform, Gaest.com – og at det danske firma placeres under Airbnbs division, Homes business unit.

Airbnb for Work
I en pressemeddelelse på Airbnbs hjemmeside står der om overtagelse af Gaest.com blandt andet:

”Der er flere specielle måde at Airbnb kan hjælpe virksomheder og forretningsdrivende. Derfor har vi for nogle måneder siden oprettet Airbnb for Work. Nu udvider vores Airbnb for Work-team til også at lade konceptet omfatte mødelokaler og midlertidige arbejdskontorer… Derfor vil Gaest.com nu komme med i Airbnb-familien. Denne overtagelse vil yderligere hjælpe vores vision om hjælpe forretningsdrivende med adgang til blandt andet unikke mødelokaler.”

Det forklares at Gaest.com er en dansk online markedsplads med fokus på at tilbyde mødelokaler til korte lejemål, ned til bare nogle timer, hvis behovet ikke er større. Lejemålene via Gaest.com kan bruges til alt fra jobinterviews, møder, workshops, team building events eller for eksempel fotooptagelser.

Fra luftmadrasser til milliarder
Selve Airbnb startede for ti år siden i San Francisco, hvor to værelseskammerater pustede luft i tre luftmadrasser i deres lejlighed i San Francisco – til udlejning for besøgende, der ikke havde råd til hotel. Airbnb er ikke børsnoteret, men skønnes at have en markedsværdi på cirka 200 milliarder kroner.

Det er anden gang på et døgns tid, at en større dansk aktør i rejsebranchen bliver solgt til udlandet. I går, torsdag, meddelte den tyske hotelkoncern Deutsche Hospitality, at den har købt 51 procent af familieejede danske Zleep Hotels. Se linket herunder.

Relaterede artikler:

SAS EuroBonus i samarbejde med Gaest.com

Gaest.com til Sydney, Bruxelles og Mexico City

Aarhus i samarbejde med Airbnb

Dansk hotelkæde solgt til Tyskland