Det svenske firma Pop House AB med blandt andet Björn Ulvaeus i ejerkredsen overtager det nuværende Scandic Hasselbacken i Stockholm. Foto: Scandic Hotels Group.

ABBA-stjerne køber Scandic-hotel

Björn Ulvaeus, et af de fire medlemmer fra den nedlagte popgruppe ABBA, har for 230 millioner svenske kroner købt Scandic-hotellet Hasselbacken i Stockholm – tæt på ABBA-museet.

Det svenske firma Pop House AB med blandt andet Björn Ulvaeus i ejerkredsen overtager det nuværende Scandic Hasselbacken og dets 113 værelser og suiter fra 1. marts, oplyser Scandic Hotels Group, der har drevet hotellet siden 1992.

Pop House driver i forvejen ABBA The Museum og Pop House Hotel med 49 værelser – begge i samme bygning og begge tæt på Scandic Hasselbacken.

For nylig købte Pop House også den store bygning Cirkus med plads til 800 gæster til arrangementer som blandt andet koncerter, kongresser, musicals og teaterforestillinger; bygningen Cirkus, der åbnede i 1892, ligger også på øen Djurgården ved Stockholm.

”Vi er meget glade for at være kommet til en aftale med Pop House og vi er sikre på, at Pop House vil få succes med en fortsat og yderligere udvikling af Hasselbacken-hotellet samt deres øvrige aktiviteter i de nærtliggende bygninger på Djurgården,” siger Peter Jangbratt, chef for Scandic Hotels Sverige. Scandic oplyser, at Scandic Hasselbacken sidste år gav en omsætning i Scandic-koncernen på cirka 90 millioner svenske kroner.

Selve Scandic Hotels Group, der netop har fået danske Jens Mathiesen som ny koncernchef, er ifølge egne oplysninger Nordens største hotelkoncern med 18.000 medarbejdere på sine 280 hoteller med 55.000 hotelværelser, der enten er operative eller under opførelse på 130 destinationer i seks lande.

Har allerede hoteller
Björn Ulvaeus fik sidste efterår sit eget boutiquehotel med 11 lejlighedssuiter, konferencelokaler og restaurant i Västervik, hvor han voksede op. Hotellet er i Best Westerns BW Premier Collection hoteller. Hotellet ligger i Västervik på Smålands østkyst ud til Østersøen, cirka 250 kilometer syd for Stockholm.

Björn Ulvaeus er ikke det eneste af de tidligere ABBA-medlemmer, der har investeret i hotelbranchen. Det samme har Benny Andersson, der i mange år har været medejer af Hotel Rival i Stockholm.

Relaterede artikler:

ABBA-medlem åbner minihotel

Stockholm mangler hotelværelser

Scandic klar med ny direktør for Danmark