Fire nye medlemmer på vej til SkyTeam

Nyheden om de fire kommende medlemmer blev givet på et møde blandt alliancedeltagerne i Amsterdam i går. De fire flyselskaber er Air Europa, Kenya Airways, panama-baserede Copa Airlines og Rumænske Tarom.

Selskaberne er allerede i gang med processen med at møde SkyTeam-alliancens krav til drift og serviceniveau, og dette arbejde ventes først færdiggjort til næste år. Men allerede i løbet af de kommende måneder vil hvert af de nyassocierede flyselskaber undertegne en kontrakt med SkyTeam.

Som associeret til SkyTeam er flyselskaberne så godt som optaget, i hvert fald udfra den rejsendes betragtning. Bonuspoints bliver således kompatible, der bliver fælles lounge adgang og selskaberne vil i den kommende tid begynde at code share dele af rutenettet.

Som et led i optagelsesprocessen er hvert af de fire flyselskaber tildelt en “father airline”, som skal fungere som sponsor og give råd og vejledning undervejs. Således er Air France blevet knyttet til Air Europa, Copa Airlines får hjælp af Continental, Kenya Airways bliver støttet af KLM og Alitalia skal sikre en gnidningsfri overgang til alliancesamarbejdet for rumænske Tarom.

Skrevet af